Ekologinen & vastuullinen

Ilmainen toimitus yli 400 € tilauksiin

040 726 9875

Valuutta: EUR

Vastuullisen raidoittamisen uusi sukupolvi: Paper Not Foil (3 min read)

Raidoituksiin erikoistunut Folk Helsinki otti käyttöön Paper Not Foil raitalaput maaliskuun alussa. Haastattelimme Folk Helsingin Meeri Mäntylää hänen ajatuksistaan vastuullisuudesta hiusalalla ja heidän kokemuksistaan Paper Not Foilista.

Elämme aikaa, jolloin yritykset ympäri maailman etsivät jatkuvasti keinoja vähentää ympäristövaikutuksiaan ja hyvä niin. Myös hiusalalla on viime vuosina herätty entistä vahvemmin vastaamaan ympäristötietoisten kuluttajien tarpeisiin, ja vastuullisten yritysten määrä on kasvanut huomattavasti. Suomen hiusala toimii suunnannäyttäjänä ekologisten palvelujen tarjoamisessa koko maailmassa monien yrittäjien erikoistuessa täysin ekologisiin palveluihin. Kestävyyteen panostetaan laajasti myös perinteisellä puolella. Yksi edelläkävijöistä on Meeri Mäntylän luotsaama Folk Helsinki, jonka keskeisiä arvoja on luonnollisuus. Tämä näkyy paitsi hiuksissa, myös liiketoiminnan ympäristökestävyytenä.

Haastattelimme Meeriä hänen ajatuksistaan liiketoiminnan vastuullisuudesta

Meeri, mitä vastuullisuustavoitteita teillä on? ”Meidän tavoitteenamme on luoda kampaamoon niin ympäristöystävälliset olosuhteet kuin mahdollista. Tämä näkyy esimerkiksi ostopäätöksissämme, kierrätyksessä, energian käytössä ja käyttämissämme tuotteissa, joissa suosimme korkealaatuista luonnonkosmetiikkaa. Seuraamme myös tarkasti alan kehitystä ja pyrimme parantamaan toimintaamme, kun uusia innovaatioita löytyy”.

Minkälaisia uusia käytäntöjä olette ottaneet viime aikoina käyttöön? ”Olin jo pitkään miettinyt folioiden ympäristövaikutuksia. Foliot ovat kertakäyttöisiä ja niiden tuotanto vie paljon resursseja. Olin itseasiassa samana päivänä käynyt keskustelun siitä, että millaisia vaihtoehtoja niille voisi löytyä, kun törmäsin Paper Not Foiliin. Kun tutustuin brändiin paremmin, en keksinyt yhtään syytä, miksei niitä otettaisi käyttöön meillekin. Päätin tarjota ne ensimmäiseksi vuodeksi tiimin käyttöön edistääkseni siirtymää kestävämpää raidoitusta kohti”.

Paper Not Foil – seuraavan sukupolven raitalappu

Paper Not Foil on uusi tekninen, ammattimainen ja vastuullinen työväline kaikkiin raidoitustekniikoihin. Ne on valmistettu kierrätetystä kivimateriaalista, ja niitä voi käyttää halutessaan uudelleen useita kertoja.

Tämän innovaation takana ovat ihana pariskunta Amanda ja Scott, jotka omistavat värjäyksiin erikoistuneen kampaamon. Paper Not Foilin kehittelyn ensiaskeleet otettiin, kun Amanda huomasi heidän pienen kampaamonsa kuluttavan yli 2 kilometriä foliota kuukausittain, vaikka kampaajia oli keskimäärin vain 3,5. Tämä herätti kysymyksen siitä, kuinka paljon foliota käytetään maailmanlaajuisesti, ja inspiroi tutkimaan folion käyttöä alalla laajemmin.

Tietoisina alumiinifolioiden valmistukseen kuluvista resursseista, Amanda lähti etsimään vaihtoehtoja. Hän halusi säilyttää tai jopa parantaa folion helppokäyttöisyyttä, teknisiä ominaisuuksia, laatua ja lämmön eristävyyttä. Harkittuaan erilaisia vaihtoehtoja, kuten muovia ja paperia, hän löysi mahdollisuuden valmistaa ammattitasoisen tuotteen rakennusteollisuudessa kierrätetystä kivimateriaalista.

Tuloksena on Paper Not Foil, joka täytti kaikki vaatimukset: se on ekologinen ja uudelleenkäytettävä työkalu, joka tarjoaa helppokäyttöisyyttä, teknisyyttä ja erinomaista lämmöneristystä. Lisäksi se antaa ammattimaisen vaikutelman sekä kampaajalle että asiakkaalle.

Miten Paper Not Foilia käytetään?

Lyhyesti sanottuna Paper Not Foilia käytetään aivan samalla tavalla kuin perinteistä foliota tai raitalappuja. Se tarjoaa erinomaisen suorituskyvyn ja mahdollistaa nopean ja teknisen työskentelyn. Halutessaan sen voi leikata haluttuun kokoon saksilla, vaikka useamman samalla kertaa.

Käyttöönotto on erittäin helppoa, vaikka kaikki uusi voikin vaatia totuttelua. Jos käyttö mietityttää, kannattaa testata sitä esimerkiksi harjoituspäähän tai työkaverille ennen ensimmäistä värjäystä asiakkaalle.

Meeri, miten Paper Not Foilin käyttöönotto on sujunut teillä?

”Itselläni ja muutamalla tiimiläisellä siirtymä on ollut helppo ja Paper not foilit ovat osa päivittäistä työskentelyä. Osalla vaihto on vaatinut enemmän totuttelua, mutta niinhän se aina menee, koska olemme oppijoina erilaisia”.

Jos Paper Not Foilin käyttöönotto mietityttää, aloita pienestä. Käytä sitä aluksi balayagessa tai tee vain muutamia raitoja. Kun tulet varmemmaksi työvälineen käytössä ja huomaat, miten se toimii, voit laajentaa sen käyttöä enemmän ja ottaa sen mukaan päivittäiseen värjäysrutiiniisi.

Pienet askeleet suurena muutoksena

Olet sitten vienyt kampaamosi vastuullisuuden jo pitkälle tai otat vasta ensi askeleita ympäristökuorman vähentämiseksi, Paper Not Foil on helppo seuraava askel. Pienet askeleet ovat usein helpompia kuin suuri muutos kerralla, mutta ne voivat tehdä suuren eron.

Paper Not Foilin avulla voit tehdä eron yksi värjäys kerrallaan.

Voit tutustua lisää Paper Not Foiliin klikkaamalla tästä ja tilata yrityksellesi ilmaisen testipaketin tästä

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit