Ekologinen & vastuullinen

Ilmainen toimitus yli 400 € tilauksiin

040 726 9875

Valuutta: EUR

Edistyksellinen tuoksutalo, joka on sitoutunut luomaan maailman parhaat 100 % luonnolliset tuoksut

Abel (ah-bel). Modernin tuoksun uusi standardi

Abel hajuvedet yhdistävät 100-prosenttisesti luonnolliset ainesosat innovatiiviseen tieteeseen, eurooppalaiseen muotoiluun ja mestari parfymöörien taituruuteen. Harkittu ja korkeatasoinen valikoima Abel-hajuvesiä löytyy 25 maasta ympäri maailmaa.

Abel on lähes vuosikymmenen ajan pyrkinyt luomaan maailman parhaat 100 % luonnolliset hajuvedet tinkimättä eettisyydestä tai estetiikasta. Abel uskoo tuoksun voimaan ja kauneuteen, sekä sen kykyyn rikastuttaa jokapäiväistä elämää tavalla, johon mikään muu ei pysty.

Abelin tarina alkoi vuonna 2012, kun entinen viinintekijä, uusiseelantilainen Frances Shoemack halusi löytää itselleen täysin luonnollisen hajuveden synteettisen hajuvetensä tilalle. Frances rakasti tuoksuja, eikä halunnut luopua hajuveden käytön jokapäiväisestä ylellisyydestä, mutta halusi löytää ekologisemman tavan nauttia tästä nautinnosta. Kun Frances ei löytänyt etsimäänsä, hän päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä.

"Olin tottunut työskentelemään luonnollisten ainesosien parissa viininvalmistuksessa. Etsiessäni uutta hajuvettä itselleni, perinteisten tuoksujen keinotekoinen tuoksu ja tunnelma ärsyttivät minua syvästi, mikä vahvisti uskoani siihen, että parempia vaihtoehtoja täytyi olla olemassa.

Luonnollisen tuoksun kokeminen on minulle aitoa luksusta - se on ravitseva ja ilahduttava elämys."

— Frances Shoemack

Luodakseen maailman parhaat luonnolliset parfyymit, Abelin perustaja Frances tarvitsi täydellisen kumppanin. Vuonna 2012 hän yhdisti voimansa Sao Paolossa asuvan mestari parfymööri Isaac Sinclairin kanssa, ja pian Abel näki päivänvalon. Pariisissa ja Milanossa koulutetulle Isaacille Abelin parissa työskenteleminen on ainutlaatuinen tilaisuus luoda upeita tuoksuja, joissa käytetään maailman parhaita luonnollisia ainesosia.

Abelin tiimi innovoi hellittämättä tuoksukehityksen, pakkausmateriaalien ja prosessien parissa haastaakseen alan normit ja tarjotakseen biohajoavia, ympäristöystävällisiä tuoksuvaihtoehtoja tietoisille kuluttajille ympäri maailmaa.

Ydinkokoelma

Parfyymitalo Abelin eau de parfum ydinkokoelma sisältää seitsemän parfyymia. Tuoksut on valmistettu käyttäen ainoastaan luonnollisia ainesosia, jotka heräävät eloon ihollasi. Abel tuoksut ovat monitahoisia, omaleimaisia ja mielenkiintoisia yhdistelmiä, joita et löydä mistään muualta. Tuoksuja on saatavilla kahdessa koossa: 15 ml ja 50 ml.

Abel on myös luonut yhteistyössä lastenvaatemerkki Gray Labelin kanssa äideille suunnitellun Nurture parfyymin, joka sopii erityisen hyvin raskaana oleville tai pienten lasten vanhemmille. Valikoimaan kuuluu myös premenopaussia tukeva Pause -parfyymi.

Abel ydinkokoelman tuoksut ovat etiikan, taiteen ja tieteen edistyksellisen sekoituksen lopputulos. Jokainen tuoksu koostuu erittäin intensiivisestä sekoituksesta luonnollisia öljyjä ja niistä eristettyjä tuoksukomponentteja (luomusertifioituja raaka-aineita on käytetty aina, kun mahdollista). Tuloksena on dynaamisia, intiimejä ja luonnollisia parfyymeita, jotka kilpailevat alan parhaiden kanssa.

Abel välittää

Abel jakaa vahvasti meidän visiomme ja haluaa luoda hyvää ympärilleen. Abel uskoo, että me olemme yritysten ja kuluttajien sukupolvi, joilla on valta muuttaa globaalin ilmastokriisin suunta. Mutta meidän on toimittava nyt. Abel pyrkii omalta osaltaan vaikuttamaan tähän mm. seuraavin keinoin:

100% KASVIPERÄINEN

Abelin jokaisen hajuveden jokainen ainesosa aloitti elämänsä kasvina ja käytön jälkeen biohajoaa takaisin ekosysteemiimme. Tuoksut on valmistettu kokonaan eteerisistä öljyistä, uutteista ja kasviperäisistä tuoksumolekyyleistä, joiden pohjana on luomusertifioitu elintarvikelaatuinen vilja-alkoholi. Abel uskoo täydelliseen läpinäkyvyyteen, joten jokaisen tuoksun täydellinen ainesosa- ja alkuperäluettelo on luettavissa.

Hajuvedet on valmistettu luonnollisista raaka-aineista niiden tuoksun kauneuden ja terapeuttisten, mielialaa parantavien ominaisuuksiensa takia. Näiden positiivisten syiden lisäksi konkreettisia syitä, miksi Abel ei käytä synteettisiä tuoksumolekyylejä on, että ne on johdettu fossiilisista polttoaineista - uusiutumattomasta luonnonvarasta, joka saastuttaa vettä ja ilmaa, ja jolla on yhteyksiä useisiin terveysongelmiin.

VEGAN & CRUELTY FREE

Abel ei tee eläinkokeita. Kaikki tuotteet ovat 100 % vegaanisia ja Vegan Societyn sertifioimia.

LÄPINÄKYVYYS

Tiesitkö, että Abel on maailman ainoa tuoksutalo, joka kertoo avoimesti kaikki käyttämänsä raaka-aineet? Abel uskoo, että jokaisella kuluttajalla on yhtä suuri oikeus tietää, mitä ainesosia heidän hajuvetensä sisältää ja mistä ainesosat tulevat, kuin mitä kuluttajalla on oikeus tietää se syömästään ruuasta. Läpinäkyvyys on keskeinen osa sitä, mitä Abel on, jonka vuoksi he jakavat täydellisen ainesosaluettelon kaikista tuoksuista.

RAAKA-AINEIDEN EETTINEN HANKINTA

Abelin suurin raaka-ainetoimittaja Symrise on sitoutunut kestävään ja eettiseen hankintaan. Symrise vetää useita yhteisövetoisia hankkeita, joilla pyritään edistämään mm. seuraavia asioita: minimipalkka, sairausvakuutus, koulutus ja biologinen monimuotoisuus. Erityisen aktiivisia projekteja on alueilla, joilla on perinteisesti ollut ongelmia, kuten vaniljan hankinta Madagaskarista. Aina kun mahdollista, Abel käyttää reilun kaupan ja sertifioituja luomulaatuisia ainesosia (nämä ovat merkitty ainesosaluettelossa).

FSC-KOMPOSTOITAVAT PAKKAUKSET

Jos et halua käyttää kaunista Abel-pakkaustasi muuhun tarkoitukseen, voit laittaa koko laatikon paperin kierrätykseen tai kotikompostiin. FSC-sertifioitu paperi tulee uusiutuvista metsistä, joissa metsänomistajan on palkattava paikallisia työntekijöitä ja tarjottava heille koulutus, turvavarusteet ja kunnollinen palkka.

KASVIVÄRIT JA MUSTEET

Kemialliset väriaineet saastuttavat vesiä (ja siten myös ravintoketjua) ja aiheuttavat terveysuhkia niiden ympärillä asuville ihmisille. On esimerkiksi arvioitu, että huikeat 70% Kiinan joista on jäteveden saastuttamia – pelkästään tekstiiliteollisuudesta johtuen. Abelin pakkauksissa käytetään ainoastaan kasviperäisiä väriaineita ja soijamusteita. Nämä luonnolliset vaihtoehdot ovat vähemmän myrkyllisiä koko tuotantoketjussa tehtaista ja niissä työskentelevistä ihmisistä aina käytettyjen pakkausten kierrätykseen tai kotikompostointiin asti. Kasviperäiset luonnonmukaiset musteet ja väriaineet ovat nopeasti biohajoavia.

BAKELIITTIA, EI MUOVIA

Vita Odor – kokelman hajuvesikorkit on valmistettu bakeliitista, joka ei ole peräisin öljystä. Bakeliitti on valmistettu maakaasun ja kasvipohjaisen selluloosan (32%) yhdistelmästä, joka on peräisin kestävästi hoidetuissa FSC-metsissä kasvatetusta puusta. Bakeliitti on yleisesti jäänyt käytöstä sen hinnan ja valmistuksen monimutkaisuuden vuoksi. Vanhoista bakeliittisista esineistä on jopa tullut merkittäviä keräilykohteita. Abel on kuitenkin tinkimättömästi valinnut bakeliitin sen muovittomuuden takia.

ONE IN ONE OUT

Vuonna 2019 Abel otti käyttöön one-in-one-out -menettelyn, jolla he ottavat kantaa maailmassa vallitsevaa "tavaravyöryä" vastaan. Tämän menettelyn takia he luopuvat aina yhdestä rakkaasta tuoksusta voidakseen lanseerata jotain uutta. Tämä menettely takaa sen, että Abelin perusmallisto on aina ajankohtainen!

YRITTÄMINEN (& JOSKUS EPÄONNISTUMINEN)

Vuonna 2019 Abel otti käyttöönsä biohajoavan sellofaanin pyrkiessään poistamaan muovia pakkauksistaan. Suureksi harmiksi sellofaanin laatu ei kestänyt ja Abel joutui poistamaan sen käytöstä. Abel kuitenkin pyrkii kaikessa toiminnassaan kehittymään (ja välillä sen myötä myös epäonnistuu), mutta lopputuloksena on yritys, joka ei pelkää tehdä ratkaisuja ekologisten ja eettisten arvojensa eteen ja olemaan koko ajan askeleen edellä.


MIKSI VALITA ABELIN LUONNOLLINEN PARFYYMI?


  • Luonnollinen parfyymi on kaunis - luonnollinen parfyymi elää ihollasi luoden uniikin tuoksun juuri Sinulle. Luonnolliset raaka-aineet kuten santelipuu, neroli ja jasmiini ovat yksiä harvinaisimpia, kalleimpia ja hienoimpia saatavilla olevia parfyymiraaka-aineita modernissa parfymeriassa. Se on yksi syistä miksi Abelin nenä Isaac Sinclair rakastaa työskennellä Abelin kokoelman kanssa. Mahdollisuus työskennellä näin uskomattomien raaka-aineiden kanssa on harvoin tarjolla.
  • Ympäristövaikutus - synteettisten parfyymien vaikutuksia aletaan vasta ymmärtämään. Esimerkiksi synteettinen myski (käytetään 99%:ssa parfyymeista) on osoitettu bioakkumuloituvan ruokaketjuun, vaikuttaen vesistöihimme,vesielämään ja ihmisiin.
  • Henkilökohtainen vaikutus - on kasvavassa määrin todisteita esittämään että yhdisteet, joita laitamme iholle kulkeutuvat verenkiertoon. Tämä tarkoittaa sitä, että raaka-aineiden merkitys  kauneustuotteissasi on yhtä tärkeä kuin ne mitä ovat ruuassasi. Jos et ostaisi ruokaa täynnä keinotekoisia väri- ja makuaineita, silloin sinun ei pitäisi myöskään ostaa parfyymia, joka on valmistettu keinotekoisista tuoksuraaka-aineista.

Lähde: Abel

Näytetään tuotteet 1-60 / 69

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit